Krvne grupe: Ljubav krvnih grupa

nedjelja, 28. kolovoza 2011.

Ljubav krvnih grupa


Analizom krvne grupe moguće je napraviti dosta pouzdan psihološki profil osobe, poznato je odavno u istočnim zemljama. Japanci, recimo, primjenjuju metodu analize krvnih grupa - ketsuekigata. Dosta ljudi je koristi kad bira prijatelje, partnere i životne partnere. Međutim, ona je već dvadeset godina dio industrijske psihologije. Koriste je istraživači tržišta za predviđanje navika kupaca, ali i manageri preduzeća kod zapošljavaja novih radnika. Kako bi napravili idealnu organizaciju rada, Japanci koriste saznanja o krvnim grupama na kojim bi radnim mjestima određene krvne grupe bile najefikasnije. Tako će za planiranje, kontrolu i selekciju uvijek biti izabrana osoba krvne grupe B, organizacija, i sprovođenje reda bit će najčešće povjereno krvnoj grupi A, dok će za dobru realizaciju biti zadužena nulta krvna grupa.


Krvna grupa O
Osobe koje imaju krvnu grupu 0 najčešće su izrazito srdačne, vole društvo i otvorene su. Govore što misle , vjerne su, iskrene i odane. Zbog toga što ne žele baš preuzeti odgovornost na svoja leđa, žena nulte krvne grupe će, radije tražiti grupu sa kojom se osjećaju zaštićeno i sigurno. S druge strane, muškarci nulte krvne grupe su prirodni lovci. Oni imaju neumoljivu potrebu da dominiraju, da budu u centru pažnje, da ih se primjeti, i zato uglavnom biraju zanimanje u kojem mogu da se eksponiraju i dokažu, npr. gluma, žurnalistika, estrada... Oni imaju izraženu potrebu da žive sa osobama koje su radoznale, živahne i dinamične. Montonija i život po uobičajnim šablonima njima uopće ne odgovara. Za razliku od žena, muškarci su više zainteresirani za karijeru i rad, kad je riječ o poslu neće uletati u neki odnos ili situaciju dok ne vide šta time dobijaju.
Partnerstvo i obitelj: Žene krvne grupe nula od svojih muškaraca očekuju sreću, zadovoljstvo i nježnost. One osjećaju jaku želju za udajom, koja izvire iz potrebe da se potvrdi kroz brak i obitelj. Kao supruge djeluju i afirmiraju se iz pozadine i često aktivno učestvuju u izgradnji karijere svog supruga. Kao majke prema djeci se postavljaju drugarski, gotovo prijateljski, a osobne ambicije ostvaruju preko supruga i djece.

Muškarci krvne grupe nula pokazuju veoma veliku zainteresiranost za žene, aktivni su na tom području i zato ih žene vrlo brzo primjećuju. Negativna strana muškaraca ove krvne grupe je to što mogu da budu nepouzdani, jer im neke stvari brzo prestaju biti zanimljivim. U braku su privrženi obitelji, ali ovdje opet do izražaja može doći njihova živa priroda koja traži promjene i koja se protivi prepuštanju monotoniji životne svakodnevice.




Krvna grupa A
Za osobe, koje imaju krvnu grupu A moglo bi se reći da je njihov moto – mislim! Njihova potreba za analizom situacije, koja se dogodila u njihovom životu je velika. Ova krvna grupa je puna inteligentnih osoba, koje nerijetko djeluju nezainteresirano i hladno, ali time se zapravo štite, jer su veoma osjećajne i boje se , da bi mogle biti povrijeđene. Najbolje bi ih opisao izraz - nježni ratnik, jer ih pored emotivnosti odlikuje disciplina i samodisciplina. Uijvek će izabrati visokoorganiziranu grupu, kada rade, vrlo su profesionalne i posvećene svojim životnim, profesionalnim ili obiteljskim obavezama. Spremne su preuzimati odgovornost, dosta dobro razumiju druge osobe ,kojima su okružene, ali to očekuju i od drugih. Jako su dobri rukovoditelji, vole isplaniranu i dobro organizaciju, koja ne dozvoljava propuste, predani su radu i ustanovljenom redu. Zahtjevne su osobe , ali pravedne. One ne znaju, niti su za interesirane za dominaciju. Kod njih se primječuje sporiji napredak u karijeri, jer zbog nenametljivosti ostaju neprimjećeni i po strani.
Partnerstvo i obitelj: Žene i muškarci krvne grupe A su dosta demokratični u vezama, poštuju partnera, njegove želje i kvalitete. Ali zbog svoje emotivne i osjetljive prirode, otkriće svoja osjećaje tek kada su potpuno sigurni, kad dosta dobro upoznaju osobu sa kojom su u vezi, zbog straha, da neće biti izigrani i povrijeđeni. Žena krvne grupe A je majka koja svoju djecu voli, kontrolira i podržava, ali i zahtijeva mnogo od njih.
Muškarci krvne grupe A često na prvu loptu nisu interesantni ženskomrodu, njihove vrijednosti i vrline žene otkrivaju tek kad su već u dužim vezama. Međutim, njihov najveći kvalitet je što su odani i potpuno posvećeni obitelji; kada jednom imaju obitelj, na tu obitelj prenose svu zainteresiranost svog života. Oni podržavaju i istiću kvalitete i sposobnosti svojih supruga i u tome uživaju


Krvna grupa B
Ako gledamo sa psihološkog aspekta, muškarci i žene krvne grupe B su najinteresantniji. Naizgled su nezainteresirani, djeluju suzdržano i povučeno, ali imaju jasno izgrađen pojam o svojim željama i vrijednostima.
U profesionalnom životu žene krvne grupe B karijeru uglavnom grade na osnovu dokazanih osobnih kvaliteta i napora i gotovo nikad ne pokazuju takmičarski duh. Funkcioniraju pretežno u uskom krugu svojih provjerenih prijatelja, kojima su odane.
Muškarci ove krvne grupe posjeduju jednu vrstu osobne fasade; djeluju uzdržano, skrušeno ili povučeno, a za to vrijeme rade na teoriji smišljanja za korake koje napraviti bez velike pompe, kako bi stigli do željenog cilja. Da bi dobili ono što žele, skloni su da sebe malo smanje u očima drugih. Oni ne biraju profesije i zanate koje bi ih izbacili u prvi plan, jer ih eksponiranje, kao i kod žena, mnogo ne privlači. Oni uglavnom djeluju u tajnosti i daleko od očiju onih za koje su zainteresirani.
Partnerstvo i obitelj: Žene ove krvne grupe u ljubavi očekuju nježnosti i zadovoljstva, vjernost i sreću, te neprekidnu pažnju svojih partnera. U bračnim ili partnerskim odnosima djeluju pomalo zahtjevno i nedodirljivo i zato se malo teže odlučuju za ulazak u brak. Inače, kada se već udaju i postanu majke vrlo su odane i lojalne obiteljii.
Muškarci krvne grupe B žene poštuju na svoj i specifičan način. Ženu za koju se odluče nosiće na rukama, skidati joj zvijezde sa neba, ophodit će se prema njoj kao prema kraljici. Međutim, muškarci krvne grupe B nose maske, sve dok ne dođe do emotivnog odnosa.Pa u bezvoljnosti i melankoliji kada nemaju adekvatnog partnera, lakše im je da maštaju nego da se uhvate u koštac sa svojom prirodom.


Krvna grupa AB
Žene krvne grupe AB stvarno su izuzetne osobe: suosjećajne su, a cinizam i ironija su im potpuno strani. Nemaju nekih specifičnih zahtjeva, mogu da pripadaju bilo kojoj grupi, lako se prilagođavaju, ali uštrb ovog prilagođavanja uvijek znaju i uspjevaju zadržati svoju individualnost.
Muškarci krvne grupe AB kao da nisu uspjeli u sebi pomiriti suprotnosti krvne grupe A i B. Zbog te dvostranosti koje nose u sebi , muškarci AB krvne grupe ne mogu se uvijek adaptirati, pa zato svoj identitet ostvaruju preko projekciranih mehanizama. Ako su u grupi gdje preovladavaju osobe sa krvnom grupom A, oni će više pokazivati karakteristike krvne grupe B i obrnuto.
Partnerstvo i obitelj: Žene krvne grupe AB naprosto obožavaju muškarce avanturističkog duha, međutim uživaju u ljubavi samo dok im se dozvoli da ostanu mistične. Kao majke vrlo su prilagodljive djeci, blage su i nisu zahtjevne. Uspješno nalaze mjeru koliko mogu da budu prijatelji svojoj djeci.
Kad je o muškarcima krvne grupe AB riječ, najveću sreću osjete u udvaranju. Veliki su zavodnici, ali prijatni, udvaraju se suptilno, kroz otvorenost, predanost ženama. Koliko će ovaj muškarac pomiriti dvije strane svoje prirode, zaista dosta zavisi od partnera. Recimo, ako je njegova izabranica krvne grupe B, on će se ponašati kao tipičan pripadnik grupe A i obrnuto.

Nema komentara:

Objavi komentar